δημιουργία: 29.12.2010 4:44 και ανανέωση: 30-12-10 00:21

YOGA HOME

    

Ήταν μερικοί από τους δασκάλους μου  I.K.

Dharmavirsingh Mahida, Puna/India                  

  Dharmavirsingh Mahida, είναι ιδρυτής και διευθυντής του Yoga Academy της Pune. Εγκατέλειψε τη δουλειά του ως μηχανικός στη Γερμανία, προκειμένου να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στη γιόγκα. Για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν βοηθός του, ο BKS Iyengar, έχει κάνει ένα όνομα ειδικά στη θεραπεία γιόγκα. Ο Swami. Mahida είναι ο συγγραφέας του βιβλίου που δημοσιεύθηκε από την ινδική κυβέρνηση "Yoga Illustrated". Έχει αφιερώσει τη ζωή του για να υποστηρίζουν τους ανθρώπους στην προσπάθειά τους για σωματική, ψυχική και πνευματική τελειότητα.

%%%%%

Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι

Η Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι είναι ιδρύτρια και διευθύντρια του Σατυανάντασραμ Ελλάδος.

  Γεννήθηκε και ανατράφηκε στην Αυστραλία, όπου, έφηβη, ξεκίνησε να ασκείται στη γιόγκα. Αργότερα, το 1975, γνώρισε τον Σουάμι Σατυανάντα Σαρασουάτι (Satyananda Yoga) σε ένα ταξίδι της στην Ινδία. Έμεινε για ένα διάστημα μαζί του στη Σχολή Γιόγκα του Μπιχάρ, όπου απέκτησε άριστο επίπεδο κατάρτισης στη θεωρία και τις πρακτικές της γιόγκα. Ο Σουάμι Σατυανάντα της ανάθεσε να διαδώσει τη γιόγκα στην Ελλάδα κι έτσι, το 1978, άρχισε να διδάσκει στην Καλαμάτα. Από εκεί η Σατυανάντα γιόγκα διαδόθηκε γρήγορα και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Από την δικτυακή διεύθυνση:
www.satyanandashram.gr/gr_acharya.htm

%%%%%

 

  Στο διαδίκτυο δεν είχα βρει βιογραφικά για τον Ρόμπερτ Νατζέμυ αν και έχει γράψει και εκδώσει τόσα βιβλία (18?).  Σε κάποιο παλιό του βιβλίο βρήκα ένα σύντομο βιογραφικό και σε συνδυασμό με ότι έχω ακούσει εγώ ο ίδιος από  εκείνον τον καιρό που ήμουνα στο κέντρο Αρμονική Ζωή και συνεργαζόμουνα με τον Ρόμπερτ Νατζέμυ. Ο Ρόμπερτ Νατζεμυ είναι Αμερικάνος συγγραφέας όπως προτιμάει να δηλώνει ο ίδιος. Ζει στην Ελλάδα από το 1976. Δημιούργησε στην Ελλάδα το πνευματικό - ψυχολογικό κέντρο Αρμονική Ζωή.  Γεννήθηκε στη Βοστώνη το 1946. Η αναζήτηση του ξεκίνησε όταν παραιτήθηκε από την εργασία του σαν χημικός μηχανικός σε μια μεγάλη διεθνή εταιρία. Μετά περιηγήθηκε σε διάφορες χώρες μεταξύ αυτών και στην Ινδια. Τελικά κατέληξε στην Ελλάδα όπου ζει και δημιουργεί μέχρι σήμερα.

.

YOGA HOME

   

επάνω/top